BENVINGUTS A CAN MONSÀ

Industrias MONSA SA era el nom d’una empresa de gènere de punt, especialitzada en jerseis, camises i texans, que va existir a Olot entre 1948 i 1992. La denominació del negoci era un acrònim format a partir dels cognoms dels dos socis fundadors: Xavier Sacrest MONsalvatge i Joaquim SAla Sibidí. L’ús popular va anar deformant aquesta paraula, originàriament amb el cop de veu sobre la –o, cap a Monsà, amb la –a accentuada.

La seu principal d’Industrias Monsà sempre va ser al número 3 del carrer de Joan Pere Fontanella i contenia les sales de treball, els magatzems i les oficines. Entre els anys 1976 i 1978 es va fer una reforma integral de l’edifici de la mà dels arquitectes gironins Joaquim Español i Francesc Hereu.

Aquest edifici és de propietat municipal des de l’any 2004 i acull diverses entitats que ofereixen formació.

El dia 17 de juny  es va dur a terme una Jornada de portes obertes organitzada per la FES, la Fundació Kreas, la UNED Garrotxa, el Servei de Català d’Olot-Garrotxa i l’Ajuntament d’Olot. Es van realitzar les següents activitats:

 • Visita guiada pel carrer Joan Pere Fontanella amb Pere Macias.
 • Acte de clausura dels cursos d’UNED Sènior.
 • Taller Tasta aquesta olor, a càrrec de Kreas.
 • Taller Juga amb la llengua, a càrrec del Servei de Català.
 • Taller de Robòtica, a càrrec de Robolot Team.
 • Presentació de la UOC.
 • Presentació de la UNED Garrotxa.
 • Conferència La innovació educativa a Catalunya: canvis en les modalitats d’aprenentatge i d’ensenyament.
 • Entrega de diplomes del Voluntariat per la llengua (VxL).
 • Cloenda de la 1ª promoció del CFGS de KREAS.
 • Berenar-sopar i concurs de postres.

La Jornada va ser tot un èxit!!!