972 27 22 82  |  686 838 378  | info@olot.uned.es

      

QUI SOM

Si haguéssim de definir la Uned Garrotxa, diria que som i hem estat un equip de professionals de l’educació amb vocació i entusiasme, que al llarg del temps acompanyem o hem acompanyat els estudiants, amb el suport de les tutories presencials i virtuals, sigui quina sigui l’opció educativa: Accés, Graus, Màsters, Cursos d’idiomes i Cursos d’extensió universitària.

QUI SOM?

REFERENT D’UNIVERSITAT A DISTÀNCIA

 

Volem continuar essent un referent d’universitat a distància a la comarca, per aquelles persones que prenguin la decisió d’incorporar-se a la universitat i poder conciliar els estudis amb la possible càrrega laboral i/o familiar.

Donem un servei educatiu universitari a la ciutat d’Olot i a la comarca de la Garrotxa i també a comarques veïnes, impartint tutories presencials i videoconferències, donant respostes als dubtes dels estudiants, corregint els treballs corresponents a la guia didàctica de l’assignatura i oferint materials de suport en línia a l’estudiant.

AULA UNIVERSITÀRIA

REFERENT D’UNIVERSITAT A DISTÀNCIA

 

L’aula universitària d’Uned Garrotxa, conjuntament amb les aules de Figueres i Sant Feliu de Guíxols, forma part del Centre Associat d’Uned Girona.

La implantació territorial de la UNED es va constituir a partir d’una xarxa de centres, els Centres Associats, distribuïts per tota la geografia estatal i que neixen, en general, a partir de les voluntats dels organismes públics dels municipis on estan ubicats.

L’any 1972 es va crear la UNED, la universitat a distància d’abast estatal. Dues de les característiques distintives d’aquesta universitat són: la seva metodologia i la seva presència territorial. El Centres Associats de la UNED a Catalunya es troben a Girona (1975), Terrassa (1990), Cervera i Tortosa (1973), La Seu d’Urgell (1984) i cada un d’ells té aules universitàries distribuïdes pel seu territori.

OBJECTIUS

MODALITAT D’APRENENTATGE SEMIPRESENCIAL I A DISTÀNCIA

 

Que tots els ciutadans del nostre entorn tinguin accés flexible al coneixement relacionat amb l’educació superior, mitjançant la modalitat d’aprenentatge semipresencial i a distància, i que també tinguin accés al desenvolupament professional i cultural de més interès social.

Per aquest motiu, integrem:

 • Directrius metodològiques de la seu central
 • Estratègies educatives del centre associat
 • Iniciatives i demandes de la societat
 • Avenços europeus en qualitat i tecnologia
 • Ofertes formatives de la xarxa de centres de la UNED

Els nostres valors són:

 • Voluntat de desenvolupament
 • Creativitat
 • Treball en equip
 • Compromís social
 • Professionalitat
 • Millora contínua
 • Atenció als estudiants

CRONOLOGIA

1986

Neix el Centre Comarcal de la UNED a la Garrotxa d’un pacte entre el Centre Associat d’aquesta Universitat a Girona i l’Ajuntament d’Olot. L’objectiu era oferir a la comarca la possibilitat de poder realitzar el Curs d’Accés per a majors de 25 anys, sense haver-se de desplaçar a Girona.

1990

El centre d’Olot, conjuntament amb els de Palafrugell i Figueres, s’integren a l’organigrama de la UNED i es comença a plantejar la possibilitat d’ampliar la seva oferta d’estudis universitaris.

2001

S’implanta la Diplomatura d’Educació Social

2002

Després de canviar la Seu diverses vegades d’ubicació, a partir del curs 2002-2003, el Centre Comarcal de la UNED a la Garrotxa va iniciar una nova etapa amb el trasllat definitiu a l’actual seu al carrer Fontanella, 3 d’Olot, a l’antiga fàbrica de Can Monsà, propietat de l’Ajuntament d’Olot. S’implanta la Diplomatura de Turisme.

2003

Es crea el Centre Universitari d’Idiomes a Distància (CUID).

2005

 S’amplia l’oferta educativa amb la Llicenciatura de Ciències Ambientals a partir dels convenis signats amb l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa

2007

A finals d’aquest any, la Delegada del Centre Comarcal La Garrotxa, Carme Grau, després d’una llarga trajectòria al capdavant de la Delegació dona el relleu a un equip format per tres persones: Marta Mallarach en funcions de Delegada, Anna Barnadas a càrrec de la Coordinació Acadèmica i Esther Gumbao amb la responsabilitat de la Gestió Administrativa.

2008

L’avenç tecnològic i la demanda social porta a dissenyar la pàgina web unedgarrotxa.cat amb el suport del Consell Comarcal, la Diputació de Girona i l’INS Bosc de la Coma. Un nou espai organitzatiu i educatiu que ens permetrà millorar la comunicació i la implantació d’un nou model educatiu que trobi l’equilibri entre la presencialitat (tutories) i la distància (entorns virtuals).

2009

S’implanten els primers cursos de Graus seguint l’estructura de l’EEES (Espai Europeu d’Estudis Superiors) i alhora s’estableix el calendari d’extinció de les Diplomatures i Llicenciatures. Aquests canvis comporten Formació per als professors tant pel que fa al Curs d’adequació a l’EEES, com per a la utilització de nous mitjans tecnològics (plataforma AlF, aula AVIP…). Amb l’extinció de la Diplomatura de Turisme es comença a manifestar inquietud per iniciar el Grau d’Història de l’Art.

2010

S’implanta el Grau d’Història de l’Art i el Curs d’Accés per a majors de 45 anys. S’obre un servei més a l’estudiant amb la plataforma Moodle incorporada a la web. Formem part de la Xarxa de Biblioteques d’UNED.

2011-2012

S’inicia UNED Sènior, que vol oferir formació en temàtiques que interessen a les persones de més de 50 anys, per tal de millorar la seva qualitat de vida. Proporcionar coneixements, aprenentatges i estratègies per al desenvolupament integral i l’autonomia personal. Afavorir la comunicació a través de les relacions interpersonals i de la trobada Inter generacional. I proporcionar tots aquells elements necessaris per a un millor coneixement de l’entorn cultural. S’inicia UNED Sènior amb el curs de “Nutrició i dietètica”, impartit per la Tat Vayreda. Un total de 18 persones matriculades.

2012-2013

Dret civil”  impartit per en Joan Capdevila i “Patrimoni històric i artístic” per en Quim Moret.

2013-2014

Es dona continuïtat al Programa Uned Sènior augmentant l’oferta de cursos i amb un centenar de persones matriculades.  “Cinema i teatre” amb Pep Fargas, “Francès” amb Arlette Mana i “Informàtica en diversos nivells” amb en Joan Prat i  “Història de Catalunya 1714-2014” amb Quim Moret.

2014-2015

El Programa Sènior dona continuïtat a la formació de “Francès” (Arlette Mana) “Informàtica per nivells” (Joan Prat i Francesc Llop), “Història de les religions” i “Entendre el segle XXI des del segle XX” (Quim Moret”. El col·lectiu sènior es va fidelitzant i pren iniciativa per la demanda de cursos. Des d’Uned Girona se’ns demana que exportem i coordinem el Projecte Sènior a Figueres (Fundació Clerch i Nicolau). I així iniciem els cursos amb més professionalitat, amb la necessitat d’explicar al públic de Figueres de què tracta aquesta formació.

COORDINACIÓ

EN L’ACTUALITAT (2024), COORDINEM EL
PROGRAMA SÈNIOR, PER A MAJORS DE 50
ANYS, EN LA DEMARCACIÓ DE GIRONA:

 

L’aula universitària d’Uned Garrotxa, conjuntament amb les aules de Figueres i Sant Feliu de Guíxols, forma part del Centre Associat d’Uned Girona.

 

Agraïm a tot el professorat que ha format part en algun moment de la llarga trajectòria de la Uned Garrotxa i a les entitats que hi col·laboren:
Diputació de Girona, Ajuntament d’Olot, Consell Comarcal de la Garrotxa i PNZVG.

Marta Mallarach Macias i Esther Gumbao Alemany
Coordinadores d’Uned Garrotxa

 

COL·LABORADORS

CONTACTE

ENVIA’NS UN MISSATGE AMB ELS TEUS DUBTES I CONSULTES

Si tens qualsevol dubte, o vols més informació
sobre algun curs, pots posar-te en contacte amb nosaltres a través del formulari de la pàgina de contacte.

Obrir xat
Hola 👋
¿En què et podem ajudar?